Спасиха Сопотската болница с временен договор на сегашния управител
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 23 Ноември 2020 11:15
Днес до края на деня се очаква да се подпише споразумение с д-р Анастасов за период от 90 дни
Мая Панайотова, лидер на синдикат „Подкрепа“ в
болница „Иван Раев“ в Сопот се обърна за съдействие и обяснения към общината. По-рано днес е проведена среща с д-р Анастасов, досегашния медицински управител на здравното заведение. Целият медицински персонал е силно обезпокоен от състоянието на болницата и от факта, че от 20 ноември договорът за управление е изтекъл и не е подписан нов. това потвърждава информацията, че от днес вече болницата е без управител, който единствен има право да разписва медицински и административни документи.
Мая Панайотова, придружена от зам.-кмета Николай Новаков, посети председателя на Общинския съвет в търсене на отговори и решение. Днес се изисква спешен подпис на управител върху епикризи и медицинският персонал отправи покана към Нели Пенева да посети болницата, за да бъде въведен ред.
Пълното обяснения на ситуацията, дадено от председателя на Общинския съвет, можете да видите във видео файла. Рано тази сутрин общинският съветник Фратьо Куртев внесе предложение да бъде подписан анекс с д-р Анастасов за период от 90 дни. В рамките на този гратисен период докторът ще остане управител на здравното заведение, а общинският съвет ще трябва да проведе конкурс за нов управител. Нели Пенева е предложила докладната на гласуване и се очаква решение с предварително изпълнение в рамките на деня. „Тази седмица ще има заседание на общинския съвет за обявяване на конкурс“, обеща г-жа Пенева.
Лоша комуникация, лоша организация или нещо друго се крие в основата на тази ситуация - едва ли ще стане ясно. Фактите и документите са изложени. „Защо е необходимо да се чака до последния момент или медицинският персонал да бъде подложен на такъв стрес?“, попита г-н Новаков.
Въпроси повдига днешното изявление на г-жа Пенева, която твърди, че е направила изказването си мината седмица „на шега“ (бел. ред. Вероятно става дума за изразената готовност на г-жа Пенева да поеме управлението на болницата).

Харесване
Коментар
Споделяне


 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker