Народният представител Веска Ненчева става доброволец в училище
Шрифт Larger Font Smaller Font
Събота, 28 Ноември 2020 16:33

Веска Ненчева, депутат от БСП, ще работи като преподавател по български език и литература в училищата на Карлово и Сопот.

Веднага, след като Народното събрание гласува бюджета, Ненчева ще бъде разпределена по график в училищата, от региона. Ненчева е уведомила

 

началника на РУО Пловдив Иванка Киркова, че желае да стане доброволец и да преподава присъствено на учениците.

Ненчева беше дългогодишен учител в СУ „Проданов“ в Карлово, преди да отиде в парламента. Тя е предложила на колегите си, които са в системата на образованието, да помогнат и на учителите в тези тежки времена.

„Потърпевши са най-много системата на здравеопазването и образованието. Аз държа да преподавам, тъй като много мои колеги са болни или имат синдром на прегряване и страх да влязат в клас заради Ковид-19“, коментира народният представител.  

По думите на Ненчева, още през лятото е трябвало МОН да коментира новата методология на преподаване, която пряко да може да отговаря на нуждите на образователния процес. Министерството обаче е нямало  готовност да мисли за техническите средства, за интернет, за извънредния труд, който учителите са полагали в първите седмици - около 16 часа, за да са адекватни на ситуацията. За всичко това е трябвало да бъде направен детайлен анализ, за де се подготви адекватно новата учебна година.

"Методиката на преподаване на всеки един предмет вече трябва да е различна, философията на обучението вече е различна - преподава се през някакво устройство, подчерта Ненчева.

Тя бе категорична, че при обсъждането на Националния бюджет от Парламента от БСП ще предложат мерки, обвързани с националния бюджет в подкрепа на семействата и децата - безплатни учебници, безплатни лекарства за деца до 14 г. и др. От голяма  важност е и психическата устойчивост на хората в тежката ситуация.

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker