Щедър вторник в Столетово, коледен подарък от сърце за всяко дете
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 30 Ноември 2020 15:43

Читалището в Столетово се включва в #ЩедриятВторник 2020 с дарителска кампания за Коледа
Кампанията разчита на хора, които вземат присърце каузата да спомогнат за благата мисия на Дядо Коледа - тази година да осигури играчка за Коледа на деца в нужда от няколко населени места в Община Карлово. „Коледен подарък от сърце за всяко дете“ може да бъде подкрепена с онлайн дарения в Платформата.бг и чрез ДМС с дарителски SMS на 17777 с текст DMS DAR.


Нашата кампания предвижда събиране на средства в размер на 1500 лв. за закупуване на играчки, които ще бъдат опаковани като красиви коледни подаръци, за да достигнат до 55 деца в нужда в навечерието на Коледа. Това са деца от уязвими социални групи, до 10-годишна възраст, от селата  Столетово, Куртово, Горни Домлян и Бегунци. За тях коледният подарък често остава една неосъществена мечта. Можете да подкрепите кампанията като дарите онлайн на Плат

формата.бг на „Коледен подарък от сърце за всяко дете“ или като изпратите дарителски SMS с текст DMS DAR на номер 17777.
През 2020 г. #ЩедриятВторник е на 1 декември – Световен ден на дарителството и доброволчеството, на който благотворителните организации използват силата на социалните медии, за да достигнат до сърцата на милиони дарители в над 110 държави по целия свят.
В България партньор на движението #ЩедриятВторник е Фондация Bcause, която дори в годината, превзета от пандемия, не спира да подкрепя организациите в техните мисии да се грижат за най-уязвимите хора от обществото. Ние от НЧ „Христо Ботев – 1928 г.“ с. Столетово бяхме избрани за участие в Акселератор #ЩедриятВторник за мотивирани организации, които искат да се обърнат към дарителите и заедно да променят своите общности и среда.


Имената на всички дарители ще бъдат показани веднага на сайта на кампанията, освен на тези, които биха желали анонимност. Тази Коледа може да бъде различна, защото с общи усилия можем да осигурим любима коледна играчка и да стоплим много детски сърца!

Още за #Щедрият вторник/#GivingTuesday

#GivingTuesday е глобална инициатива. Идеята се появява в САЩ през 2012 г. като реакция спрямо Черния петък и манията по безконтролно пазаруване по празниците, когато повечето хора, заливани отвсякъде с рекламна информация, купуват твърде много и ненужни вещи.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker