Мъжът от Бегово, който уби жена си Красимира остава в ареста
Шрифт Larger Font Smaller Font
Вторник, 01 Декември 2020 19:47

Апелативен съд – Пловдив потвърди определение на Пловдивския окръжен съд, с което е отхвърлена жалбата и оставена в сила най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 20-годишния Любомир Петров, който застреля 21-годишната си жена Красимира Кукувска с пушка и опита да маскира случая като самоубийство.

Първоначално на Петров бе повдигнато обвинение за убийство по непредпазливост, извършено на 11.09.2020 г. в село Бегово, Пловдивско.



Той прострелял смъртоносно с пушка Красимира, с която живеел на семейни начала.



След изготвянето на експертизите по делото обвинението срещу Петров е променено в умишлено убийство, извършено при условията на домашно насилие, за което се предвижда наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Апелативните магистрати прецениха, че от събраните до момента веществени, писмени и гласни доказателства, остава непроменено обоснованото подозрение, че Петров е съпричастен към извършване на престъплението, в което е обвинен.

По делото има разпитан свидетел, който твърди, че се страхува за своята сигурност, ако обвиняемият излезе на свобода.

За това съдът счита, че при по-лека мярка за неотклонение от задържане под стража, има опасност Петров да извърши престъпление.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Заседанието се проведе чрез видеоконферентна връзка между ареста, където се намираше обвиняемият и съдебната зала, в която бяха съдебният състав, прокурорът и двамата защитници.

На 11 септември т.г. самият Петров подаде сигнал, че Красимира се е самоубила с изстрел в гърдите.

Разследването обаче показва, че Любомир най-вероятно е произвел фаталния изстрел, а след това с приятел се е опитал и да заличи следи.

Любомир признал пред разследващите, че всичко станало в ситуация на афект. Красимира била взела пушката и я била насочила в гърдите и го предизвикала да натисне спусъка.

Той не знаел как го е сторил.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker