Общински съветник от Сопот с предупреждение: "Времето на болницата изтича!"
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 21 Декември 2020 10:08

Общинският съветник  Фратьо Куртев от „Бъдеще за община Сопот“ отново се обърна към гражданите на община Сопот по повод съдбата на болница "Иван Раев"

Общински съветник от Сопот с предупреждение: "Времето на болницата изтича!"Фратьо Куртев предложи

създаването на временна комисия, която да направи задълбочен анализ на управлението на болница „Иван Раев“, на финансовото ѝ състояние, както и на възможностите за развитие. Общинският съвет е принципал на здравното заведение и като такъв може да упражнява контрол, но и трябва има активна роля в изграждането на стратегия за развитие. Какво ще се случи в болницата зависи както от новия управител, така и от волята, решимостта и компетенциите на съветниците. При проведеното вътрешно гласуване по време на заседание на постоянните комисии към ОбС Сопот докладната на г-н Куртев беше приета, като се определи и съставът на екипа, който ще се заеме с проучване и анализ на информацията. Въпреки своето нежелание председателят на комисия „Образование, култура и здравеопазване“ г-н Станислав Стоенчев оглави временната комисия.

 

На 17 декември 2020 г., четвъртък се проведе сесия на Общинския съвет, на която трябваше решението за създаването на временна комисия да бъде гласувано. Г-н Стоенчев даде своя отвод и отказа да оглави новосформиращата се комисия. В мотивите му се посочва, че според самия него той не може да се справи с тази задача. Така предложението за създаване на временна комисия беше оставено за разглеждане по време на следващото заседание, за което към момента няма насрочена дата. Съжалявам, че толкова важен въпрос за обществото, се свежда до лични емоции, заяви Фратьо Куртев.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker