Заместник-кметът на Сопот призова гражданите да участват в обществените обсъждания
Шрифт Larger Font Smaller Font
Вторник, 22 Декември 2020 16:25

НИКОЛАЙ НОВАКОВ: ВСЯКА КРИЗА Е ШАНС

Наредбата за местните данъци и такси беше тежка сага за нашата община. Добре известно е, че няма човек, който да иска повишаване на данъците. Но това действие нито е самоцелно, нито цели да ощети гражданите или юридическите лица. Средствата, които влизат в бюджета под формата на данъци и такси, са съществени за финансовата стабилност и крайно необходими за всички дейности, които общината извършва.

Наредбата за местните данъци и такси беше подложена на дълги дебати, а чрез обществено обсъждане се взе предвид и мнението на гражданите. За съжаление и тази, както и други теми, бяха силно политизирани от Общинския съвет. Разумните аргументи па пореден път отстъпиха пред партийните декларации и изказвания. Резултатът от това, че данъкът на юридическите лица спадна, за сметка на данъка на физическите лица.

В период на пандемия община Сопот продължава да информира гражданите за случващото се. Николай Новаков призова гражданите да вземат участие в предстоящото на 31 декември обсъждане на бюджета за 2021 г. Заседанията на Общинския съвет, които в момента се провеждат online, са достъпни в платформата YouTube, а всички решения могат да се разгледат в сайта на общината.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker