Свалиха тялото на загиналия DJ Emotion от планината
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 04 Януари 2021 15:35

Рано тази сутрин екип на Планинска спасителна служба направи втори опит за привеждане на спасителна операция за сваляне на тялото на загиналия 45-годишен Тодор Желязков, по-известен като DJ Emotion.  Този път

спасителите са успели да се справят. Към момента екип на полицията в Карлово и медицинско лице извършват оглед на трупа, който е свален в местността „Паниците“.

Припомняме, че около 17,45 часа на 2 януари в РУ Карлово е получено съобщение за инцидент в планината. По информация от ръководителя на Планинската спасителна служба двама мъже от  Варна са предприели преход между върховете Жълтец и Костенурката в Централна Стара планина.

Свалиха тялото на загиналия DJ Emotion от планината СНИМКИНовиниИнформация

При инцидента единият от мъжете е паднал в улей южно от пътеката между двата върха, а смъртта му е била констатирана от неговия приятел.

Планираната за 3 януари спасителна операция е била осуетена от влошените метеорологични условия.

Свалиха тялото на загиналия DJ Emotion от планината СНИМКИНовиниИнформация



Другият 34 -годишен планинар е успял да се спаси в заслон Ботев.

От полицията предупреждават, че през този сезон на годината не е препоръчително преминаването по алпийската пътека по върха на планината, особено при недобре подготвени и екипирани туристи, както и от хора, които не познават особеностите на релефа.

 

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker