Честваме Христо Ботев с гирлянд на славата
Шрифт Larger Font Smaller Font
Вторник, 05 Януари 2021 17:08

С военен ритуал и гирлянд на славата, носен от военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада в Калофер ще бъдат отбелязани 173 години от рождението на Христо Ботев. За пръв път честването на 6 януари ще премине при спазване на всички противоепидемични мерки, затова на площада в града няма да се

състои традиционния тържествен митинг.

 

В 11.00 часа рота от 61-ва Стрямска бригада ще отдаде военни почести на паметника на майката на поета Иванка Ботева в двора на националния музей „Христо Ботев“. Цветя ще положат кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, кметът на Калофер Румен Стоянов и представители на официалните институции. След това ще бъдат положени цветя пред паметната плоча на бащата на поета – Даскал Ботьо Петков. С полагане на гирлянда на славата пред паметника на Христо Ботев в мемориалния комплекс и военен ритуал ще бъде отдадена почет на поета.

Карлово също ще отбележи 173 години от рождението на Христо Ботев. В 10.30 часа ръководството на общината начело с кмета д-р Емил Кабаиванов ще посети къщата на Даскал Ботьо Петков, която е част от Историческия музей в Карлово. Там ще бъдат положени цветя на паметната плоча на Даскал Ботьо Петков, възрожденец с изключителен принос за развитието на просветното дело през Възраждането и баща на гениалния поет и революционер Христо Ботев.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker