Не пуснаха кметове на ГЕРБ на среща с президента Румен Радев
Шрифт Larger Font Smaller Font
Сряда, 06 Януари 2021 19:02

Кметовете на ПП ГЕРБ не бяха допуснати на среща с президента Румен Радев в Калофер днес. Проявата бе по покана на кмета на кмета на Калофер Румен Стоянов, който е председател на Сдружението на кметовете на кметства. Мотивът кметове на ГЕРБ да не бъдат приети на срещата бе, че

залата е малка и няма място, пише marica.bg.

Почти едновременно с Румен Радев в Калофер пристигнаха кметовете на Карлово д-р Емил Кабаиванов и на Стамболийски Георги Мараджиев, който  е координатор на ГЕРБ за Пловдивска област.  С тях бяха

 

депутати и кметове на населени места от ГЕРБ, за да положат цветя на паметника на Христо Ботев по повод неговата рождена дата.

Минути след като започна срещата на Радев с петима представители на кметовете на малките населени места Кабаиванов и Мараджиев поискаха да се присъденият към срещата. Те обаче излязоха почти веднага от кметството. Върнаха  ни, каза, че залата е малка и няма място за повече участници, заявиха двамата. Те искали да споделят с президента, че за тях няма значение датата на предстоящите парламентарни избори, уточниха Кабаиванов и Мараджиев.

Малко по-късно опит да участва в срещата направи Румяна Самоковарева, кмет на Крумово от ГЕРБ и член на УС на Сдружението, ръководено от Румен Стоянов. Дори не бях информирана, че има такава среща, възмути се тя. Ако имах възможност щях да кажа на президента да не дали кметовете според партиите им, каза кметицата на Крумово.

Нямам идея, за това, което казвате, заяви в отговор на журналистически въпроси Радев. Аз съм поканен от г-н Стоянов, но участниците в срещата не бяха само една политическа пария. Аз не деля кметовете на членове на различни политически партии, в никакъв случай. Когато разбрах, че г-н Кабаиванов е в музея на Ботев изпратих г-н Стоянов да го повика, за да се видим, каза Радев.

Не политизирам, не знам че има други хора, желаещи  среща с мен. Ето кметът ме кани, идвам тук, обясни президентът. Уговорихме тази среща със сдружението на кметовете на кметства, защото каквито и да са решенията и  хронограмите относно изборите, които се създават на високо ниво, накрая на цялото натоварване и отговорност пада върху кметовете.  Кметовете са натоварени със сериозни отговорности, най-вече в логистичното осигуряване, което трябва да бъде гарантирано, за да има всички предпазни средства, дезинфектанти, за да могат хората  да имат желание да заемат длъжности в секционните избирателни комисии, за да  могат хората да дойдат и да гласуват.

Проблемите са няколко – ресурсни, материални и човешки. Притесненията са, че в условията на пандемия трудно ще се намират хора за съставите на секционните избирателни комисии,  все по-трудно ще се намира решение, ако има такава ситуация за мобилни екипи с урни, които ще посещават домовете на карантинирани хора, на хора в изолация. Това е сериозен  проблем и трябва да му се обърне внимание на най-високо ниво. И най-вече държавата трябва да се ангажира с  осигуряването на всички ресурси, - лични предпазни средства, дезинфектанти, които трябва да стигнат до хората в секциите навреме, обясни президентът.Скандал! Не допуснаха кметове от ГЕРБ на среща с Румен Радев в Калофeр.

Преди това Румен Радев положи цветя на паметника на Христо Ботев.  За Ботев свободата и родината са над всичко, именно за това съм тук, за почета този български велик поет и революционер, който остава за винаги в сърцата на българите със силата на своя личен пример и с тези негови непреходни завети, заяви държавния глава.


 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker