Кметът на Калофер със специален дар за родолюбците Кубрат и Тервел Пулеви
Шрифт Larger Font Smaller Font
Петък, 05 Март 2021 13:05

 

Братята Кубрат и Тервел Пулеви бяха специални гости на Калофер по случай националния празник 3 март. Те участваха в шествието от площада до паметника на Христо Ботев в мемориалния комплекс.

Обичаните спортисти са и големи родолюбци. Те поздравиха жителите и гостите на града. А след това получиха дар от кмета на Калофер по случай националния празник на България 3 март. Румен Стоянов им връчи по един плакет, на който са изобразени заедно Васил Левски и Христо Ботев и по една ръчно изплетена вълнена шапка, каквато носят гайдарите от прочутия състав на града.

Свободата се извоюва, за свободата трябва да се борим. Никой няма да ни даде нищо даром и всичко трябва да си спечелим, да се преборим за него, припомни събитията от 1878 г. Тервел Пулев. Така трябва да бъде, ако искаме да няма зависимост, ако искаме българинът да е свободен, каза още спортистът. Той се извини, че е толкова откровен и емоционален и добави, че дори и на празник трябва да гледаме по-умерено, да бъдем реалисти, за да може в утрешния ден България да е едно по-добро място за нашите деца.

Кубрат Пулев също бе силно развълнуван от срещата си с потомците на гениалния Христо Ботев. Много се радваме да сме в Калофер. Рядко идваме насам, но винаги ни е много приятно, призна без да сдържа емоцията си той. Надявам се вие, родителите на подрастващото поколение, да ги учите на българщина, да ги учите на любов към България. Това е и нещото, което пропагандирам – любовта на хората към България. Да не възхваляваме само чуждото, а да обичаме нашето, българското, защото България е един рай”, посочи Кубрат Пулев.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker