Веска Ненчeва - кандидат на две общини, с важни каузи като досегашен и бъдещ депутат
Шрифт Larger Font Smaller Font
Вторник, 09 Март 2021 08:49

Карловката Веска Ненчева откри предизборната си кампания за парламентарните избори на 4 април. Тя е втора в листата на БСП за 17-ти Пловдивски многомандатен район. Нейната кандидатура бе издигната от общинските партийни организации в Карлово и Сопот.  "Поздравяваме Веска Ненчева с второто място в кандидат-депутатската листа на БСП за 17 МИР Пловдив област, но в същото време я натоварваме със задачата да продължи всички добри дела, които започна през последния мандат и се надявам, че на 4-ти април ще се поздравим с една победа", заяви на  първата предизборна пресконференция  на Веска Ненчева председателят на ОБС на БСП - Карлово инж. Манол Манолов.

Председателят на Общинският съвет на БСП - Сопот Станислав Стоенчев допълни, че организацията в Сопот е взела решение да също да издигне кандидатурата на Веска Ненчев.

През 2017-та, ГЕРБ станаха първа политическа сила, но аз не се отказах от поетите ангажименти. Напротив, това ме мотивира още повече да се боря и да отстоявам поетите отговорности, заяви Ненчева.

Всички каузи и политики, които защитавам са резултат на общата ни работа и съм удовлетворена, че те намериха място в управленската програма на БСП за България, припомни Ненчева, която бе депутат и в досегашния парламент.

Тя заяви още, че ще продължи да работи за безплатни детски ясли и детски градини, за прекратяване и подмяна на българската култура и история в учебниците, за един учебник по един предмет, както и за  ежегодно увеличаване на учителските заплати, финансово мотивиране и кредитиране на студентите и докторантите.

За Веска Ненчева важни каузи са още  работата и с българите в чужбина. В досегашният парламент това другата постоянна комисия след комисията по образование и наука, в която тя участва. Социалната политика, екологията и зелена икономика също са нейни приоритети.

"Работим за 6500 еднократна помощ за майки студентки, еднократна помощ в размер на 6 500 лева за всяко второ и трето дете на родители, които са се осигурявали 24 месеца преди това, 650 лева през втората година на майчинството и еднократна помощ в размер на 250 лева за всички ученици от 1-4 клас, безплатни учебници за всички ученици от 1-12 клас.

През четиригодишния мандат, част от работата ни бе за безплатни лекарства за децата до 14 години. Преизчисляване на всички пенсии спрямо средния осигурителен доход за 2017-та година", коментира кандидатът за народен представител.

Тя представи най-общо програмата, с която се явява на тези избори и подчерта, че имат предложения по всички сектори. Цялата програма може да я видите на официалния сайт на БСП.

Председателите на организации в Карлово и Сопот, както и кандидата за депутат Веска Ненчева призоваха смело и без страх да гласувате на 4-ти април с бюлетина №4 и преференция №102.

В заключение, инж. Манолов каза, че БСП иска здрава и образована нация, възродена и конкурентна икономика и държава, в която законите и институциите да се спазват и уважават, както и бизнес климат, който отваря входа, а не изхода на Терминал 2.

"Това, както се видя през последните 10 години, ГЕРБ не може да ви го предостави", заключи инж. Манолов.
Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker