Осиновяват Джони, кучето на загиналия планински спасител
Шрифт Larger Font Smaller Font
Петък, 16 Април 2021 18:03

 

Приятели на планинския спасител Петър Манолов, който скочи от прозорец на карловската болница преди дни и загина на място, осиновиха неговото куче Джони. Броени часове след

като стана известно в социалните мрежи, че няма кой да се грижи за любимеца на покойния Петьо Манолов, две семейства, негови близки приятели, поотделно са заявили желание да осиновят кучето.

 

Джони и Петьо са били заедно от няколко години. Открили се случайно. Петьо бил с колеги на хижа „Васил Левски“, а турист им съобщил, че на връх Купена има куче, което явно е изгубило стопанина си. Спасителят веднага тръгнал, намерил кучето, дал му името Джони и от тогава били неразделни.

Петьо разхождаше Джони три пъти на ден в Балкана, тренирал го, водил го и на дълги походи в планините.

Не пишете глупости в мрежата, кучето няма да остане без стопанин, реагира Тихомир Томанов. Джони винаги ще има стопанин, реагира и Pepa Dimitrova.

Трагедията на Петър Манолов покруси приятелите му, както други и десетки карловци, които го познаваха и срещаха по пътеките в Балкана. Те предпочитат да замълчат в неговата памет и да не търсят причината за неочаквания край.

Източник: marica.bg

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker