Доц. д-р Пламен Славов назначен за заместник-министър на културата
Шрифт Larger Font Smaller Font
Вторник, 11 Май 2021 18:36

Карловец става заместник-министър на културата, доц. д-р Пламен Славов е едно от емблематичните лица на града на Апостола - историк, политик и общественик, който е с безспорен авторитет.

Той е

 

историк, възпитаник на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий" От 2005 г.  е преподавател във философско-историческия факултет на  Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, там е доцент по история на религиите, освен това е доцент по  национална сигурност във Висшето училище по икономика и сигурност в Пловдив. Автор  е на две монографии за поклонничеството в православието и исляма и на публикации за етно-религиозните отношения в България и взаимоотношенията между българската държава и вероизповеданията в страната.

Пламен Славов бе народен представител в 38-то, 40-то и 42-рото Народно събрание от Коалиция за България. В различните мандати е бил член на парламентарните комисии  по образованието и науката и  по правата на човека и вероизповеданията, както и председател  на комисията по вероизповеданията и парламентарната етика.

Пламен Славов бе заместник-кмет на Карлово, председател на Общинския съвет, както и общински  съветник в няколко мандата.

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker