Направете вашето предложение за носител на Наградата на Карлово
Шрифт Larger Font Smaller Font
Сряда, 12 Май 2021 08:34

Община Карлово очаква мотивирани предложения за носител на Наградата на Карлово, съобщиха от общинската администрация. Призът е традиционен и се присъжда ежегодно в навечерието на 18 юли - рождената дата на Васил Левски и празник на града, на основание на експертно решение на комисия, назначена със заповед на Кмета на Община Карлово.

Предложенията за носител на тазгодишната награда трябва да бъдат направени до 18 юни 2021 г. на адрес: гр. Карлово, ул. “Петко Събев“ №1, Информационен център, гише 1, тел. 0335/54520

Аргументираните предложения трябва да бъдат запечатани в плик с надпис “Предложение за наградата на Карлово“, адресирани до Кмета на Община Карлово и заведени в деловодството на Общината по реда на пристигане.

Наградата на Карлово се присъжда на дейци от община Карлово, страната и чужбина, свързали творчеството и дейността си с града, създали високо художествени литературни произведения, творби на изобразителното изкуство, участвали в национални и международни конкурси, форуми, спортни състезания, осъществили значими проекти, реализирали концерти и постановки на високо ниво, постигнали журналистическо майсторство, значими научни изследвания, внедрени в практиката.

Сред носителите на Наградата на Карлово са английската писателка Мерсия Макдермот, основателят на Общобългарския комитет „Васил Левски“ проф. Дойно Дойнов, проф. Иван Стоянов, Национален музей „Васил Левски“, посмъртно с Наградата на Карлово бяха удостоени кметът на общината Желязко Домусчиев и проф. Марко Семов.

Наградата е малка пластика, изработена по специален проект, тематично свързан с Карлово и е придружена с парични средства. Връчва се от кмета на Общината по утвърден церемониал.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker