Карловските запасни с остра декларация в защита на Паметника на Съветската армия в София
Шрифт Larger Font Smaller Font
Петък, 14 Май 2021 14:10


Д  Е  К  Л  А  Р  А  Ц  И  Я

на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва /СОСЗР/ -
Общинска организация „Васил Левски“ - гр. Карлово


От началото на месец май 2021 г., отново за пореден път от вече немалко години, група „интелектуалци“, наричащи себе си „инициативна група“, подновиха кампанията си за премахването /демонтирането/ на Паметника на Съветската армия в София.
След като преди години същите тези „интелектуалци“ не успяха в усилията си заедно с „героично“ съборения след няколко неуспешни опита от субекта Евгений Бакърджиев Мавзолей на Георги Димитров да разрушат и паметника на Съветската армия, сега искат от държавата той да бъде демонтиран и преместен от сегашното му място в центъра на София на друго място.
Това е поредната отчаяна проява на една шепа крайни русофоби, които се опитват да преиначат историческите факти и обективната истина. А тя е, че без Съветската армия, през Втората световна война омразния на всички фашизъм едва ли би бил свален от историческата сцена и неговите престъпления към човечеството  едва ли биха били наказани. Ето за това са построени всичките тези паметници в прослава на Съветската армия в София, Виена, Берлин и на още много, много други места. А и днес това същи се прави, така както го направи държавата Израел неотдавна, построявайки паметник за Съветската армия.
А и паметниците, изобщо, са за това – да се съхранява паметта за историческите факти и събития.
Ето защо, ние – запасното войнство от Карлово – града на най-великия българин Апостола на свободата Васил Левски, заявяваме: свалете ръцете си и мръсните си помисли от изградения като акт на признателност на българския народ през 1954 г. Паметник на Съветската армия в София. Не се опитвайте да подменяте историята и нека да сведем чела в знак на признателност пред всички знайни и незнайни войни, които през Втората световна война отдадоха най-свидното – живота си, за победата над фашизма.

Декларацията е обсъдена и приета на заседание на Управителния съвет и Общинския съвет на Общинската организация на СОСЗР в Карлово – Протокол № 191 от 12 май 2021 г.

Заместник-председател Общински съвет СОСЗР – Карлово

полк.инж.о.з. ……..…. /Ненко Чернооков/

Секретар  Общински съвет СОСЗР – Карлово

м-р инж.о.з. ……..…. /Стефан Груев/

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker