Мъжете, обрали обрали с взлом жител на Баня остават в ареста
Шрифт Larger Font Smaller Font
Петък, 18 Юни 2021 18:32

Районен съд – Карлово взе най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража спрямо двама мъже, отнели противозаконно пари от къща в град Баня
Районен съд – Карлово взе най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо И.Р.Р. (54 г.) и Ф.А.П. (39 г.). Срещу тях е повдигнато обвинение по чл.195, ал.1, т.3 , вр. с чл.194, ал.1 от НК - за това, че на 16 юни 2021 г. в гр. Баня, обл. Пловдивска, чрез разрушаване на здраво направени прегради за защита на имот, са отнели противозаконно чужди движими вещи - пари.


Кражбата стана миналия ден и разтърси жителите на града.

Съдът намери, че от събраните до момента доказателства следва извод за обосновано предположение, че всеки един от двамата обвиняеми е извършил престъплението, за което е привлечен като такъв. Според съда при мярка, различна от задържане под стража за всеки от двамата обвиняеми, е налице опасност да се укрие и да извърши престъпление.
Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Пловдив, за което е насрочено открито заседание на 24.06.2021 г. в 15:30 часа.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker