Малчугани от Столетово направиха 150 суверина, за да спасят детска площадка
Шрифт Larger Font Smaller Font
Петък, 10 Септември 2021 10:01

Над 150 ръчно изработени от децата на Столетово артикула ще бъдат представени тази седмица на открита изложба-базар в центъра на селото. Изложбата-базар на открито ще бъде отворена всеки ден от 10:00 до 12:00 ч. в периода 06.0921 г. – 10.09.21 г. (понеделник – петък).

Артикулите бяха

 

изработени по време на органзиираните творчески работилници в края на август т.г. Участие в тях взеха 20 деца между 7 и 11 години от населеното място, заявили участие за включването си в проекта.

Това е една от заключителните дейности по проект „Участвам – творя и променям“, иницииран от Мирослав Колев в партньорство с НЧ „Христо Ботев 1928 г.“ с. Столетово.

Дарените средства в рамките на базара ще бъдат насочени към облагородяване на детската площадка в долната част на селото (пътят за минералната баня).

„Проект „Участвам – творя и променям“ цели да създаде активна общност от подрастващи, която да бъде включена в дейността на местното читалище. Дейностите по проекта се осъществява с финансовата подкрепа на фондация „Софийска платформа“, в сътрудничество с неправителствената организация MitOst e.V. и фондация „Меркатор”.

 

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker