Лисица се промъкна до апаратната на ВЕЦ "Левски"
Шрифт Larger Font Smaller Font
Събота, 11 Септември 2021 18:35

 

Лисица отиде на гости във ВЕЦ „Левски“ в Карлово, тя едва не се промъкна в залата с апаратурата. Вероятно я спря дежурният, който очевидно и се зарадва и внимателно се обърна към нея с „Моето момиче“ и я попита дали не я е страх.

Любопитната картина бе заснета от камерите за видеонаблюдение на електрическата централа. То е около минута и показва златокосместата гостенка ту се приближава към вратата, ту се отдалечава.

 

Видеото е заснето снощи и от преди няколко минути е в мрежата.

Има бум в популацията на лисици, те са повече в земеделските земи и край населените места, разказа в отговор на въпрос на „Марица“ директорът на Държавно горско стопанство – Карлово Златю Кличев. Те са всеядни животни и вероятно тази лисица търси храна.

От видеото става ясно, че операторът във ВЕЦ „Левски“ кани неочакваната посетителка да си похапне.

А по под тази публикация Анна Иванова споделя, че при една лисица идва всяка вечер пред пътната и врата и тя я храни с гранули за куче.

ВЕЦ „Левски“ в Карлово е на края на града, буквално на няколко метра от стената на електроцентралата започна Стара планина. Районът е любимо място за мечките, особено в началото на есента и през пролетта. Преди време отново през септември малко мече също дойде до входа на веца и след като огледа района обходи лозите от асмата една по една като търсеше начин да стигне до гроздето.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker