Антон Минев откри нова столова за учениците в най-иновативното селско училище в Подбалкана
Шрифт Larger Font Smaller Font
Сряда, 15 Септември 2021 12:00

 

Нова столова, настанена в самостоятелна сграда бе открита в основно училище „Ген. Павел Карцов“ в Христо Данов. Тя е в специално изградена за целта постройка, направена със средства на училището и със съдействието на община Карлово.

В първия ден на



новата учебна година лентата на новата придобивка преряза заместник-кметът по образование, култура и социални дейности на община Карлово Антон Минев, директорът на училището Красимира Димитрова и директорът на фирмата-изпълнител на проекта инж. Петър Колев.

Столовата е с площ 220 кв. метра, тя е напълно оборудвана със спазени всички хигиенни норми и изисквания. В нея ще могат да се хранят едновременно деца от три паралелки. По повод откриването на новата сграда, зам.-кметът подари на училището портрет на ген. Карцов нарисуван от художника Стефан Йорданов.

ОУ „Ген. Карцов“ с. Христо Даново е единственото селско иновативно училище в община Карлово, което разполага с интерактивна стая за обучение. Училището е със съвременно оборудване на класните стаи, а на децата е осигурена приветлива и добра среда за обучение. С помощта на фирмата, изградила столовата са направени 2 класни стаи на открито, където при необходимост децата могат да се обучават.

 

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker