Невролог от Спешна помощ спечели конкурса за управител на МБАЛ-Карлово
Шрифт Larger Font Smaller Font
Четвъртък, 16 Септември 2021 10:20

 

Спешен медик-невролог най-вероятно ще поеме управлението на карловската МБАЛ „Д-р Киро Попов“. Това става ясно от резултатите от проведения конкурсът за този пост, обявен от местния Общински съвет. Конкурсът се е провел

на 31 август поради изтичане на мандата на досегашния шеф на болницата д-р Христо Пелев. С най-висок резултат от изпита е д-р Обрейко Обрейков, съобщи председателят на Общинския съвет в Карлово Доньо Тодоров. Изборът на нов управител ще стане на предстоящата сесия, която се очаква да бъде на 30 септември.

Конкурсът бе проведен от комисия, избрана от Общинския съвет, неин председател е д-р Стоянка Делевска, която е и шеф на Постоянната комисия по здравеопазване в местния парламент. В комисията влизат още двама общински съветници, които са лекари и също са членове на здравната комисия, един юрист от община Карлово и представител на РЗИ-Пловдив.

Последната дума за избор на управителна МБАЛ „Д-р Киро Попов“ ще е на Общинският съвет.

Д-р Обрейко Обрейков е завършил медицина в Медицински Университет – Плевен през 2011 г. А през 2019 година получава диплома от Медицинския университет в Пловдив като специалсти по обществено здраве и здравен мениджмънт. През 2020 година придобива специалност по нервни болести.

Започва работа лекар в Спешно отделение в МБАЛ Асеновград. През 2012 година работи като лекар в неврологично отделение на МБАЛ-Асеновград. От 2013 до 2020 г. д-р Обрейков работи като лекар специализант по нервни болести в различни лечебни заведения, сред които УМБАЛ "Св. Георги" - Пловдив, МБАЛ Асеновград, УМБАЛ "Пълмед".

Oт 2018 година до момента, работи като лекар в ЦСМП Пловдив, филиал Асеновград.

От март 2020 година д-р Обрейков работи като лекар в Неврологично отделение на МБАЛ "Д-р Киро Попов" - Карлово. А от август 2020 година е управител на лекарска практика АСМП-ИП Д-р Обрейко Обрейков – невролог ЕООД.

Договорът за управление на настоящия управител д-р Христо Пелев изтича на 24-ти октомври.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker