Баня остана без автогара, пътуващите изригнаха в социалните мрежи
Шрифт Larger Font Smaller Font
Четвъртък, 07 Октомври 2021 16:51

Вълна на недоволство срещу закриването на автогарата тръгва в Баня, голям брой хора, пътуващи по линията Карлово-Пловдив, както и по други направления, остават без подслон докато чакат автобусите.

Автогарата е собственост на карловската фирма „Магистрали“ АД, решението на дружеството да затвори обекта е от 1 октомври. Според

 

изпълнителния директор Владимир Жожгов причината е, че през миналата година ДАИ  е отнела лиценза на фирмата за дейността на тази автогара. Това станало след проверка, в която участвали представител на автомобилната инспекция, полицията и община  Карлово. Проверката констатирала, че автогарата няма изградени навеси, под които хората да се подслоняват докато преминават от чакалнята до автобусите. Фирмата направила проект и започнала изграждането на навеси, но вместо да бъде одобрен за месец, проектът отлежавал три месеца в общината. През това време се състояла проверката и лицензът на „Магистрали“ бил отнет. Фирмата обжалвала решението на ДАИ, но преди десетина дни Върховният административен съд го потвърдил, разказа Владимир Жожгов.

Пред „Марица“ той  заяви, че все още не решил дали да  подава документи за нов лиценз.

Подкрепям изцяло жителите на Баня и всички почиващи и туристи, които идват в града, в настояването им Баня да има работеща автогара, заяви кметът на курорта Стамен Гешев. От тук ежедневно  към Карлово и Пловдив на всеки час потеглят десетки хора. От различни градове в страната всеки ден на автогарата пристигат и си тръгват десетки почиващи и туристи. Автогарата не е лукс, тя е необходимост за тези хора, коментира Гешев.

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов вече е провел работна среща с изпълнителния директор на „Магистрали“ АД Владимир Жожгов и с кмета на Баня Стамен Гешев.  Получих уверението на г-н Жожгов, че ще подаде документи да поднови лиценза на дружество, за да бъде отворена отново автогарата, заяви пред „Марица“ Кабаиванов.  В същото време имаме готовност, ако това не стане, общината да монтира две автобусни спирки, където пътуващите да се подслоняват. Но се надявам преди това в близко време въпросът с лиценза на „Магистрали“ да се реши и автогарата да отвори, заяви кметът на Карлово.

Източник: marica.bg

 

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker