Стотици излизат на протест срещу ареста на Тошко Машора от Столетово
Шрифт Larger Font Smaller Font
Неделя, 10 Октомври 2021 18:19

Мирен граждански протест в подкрепа на Тошко Тодоров-Машора, задържан за трафик на бежанци, организират неговите близки. Според тях той е задържан абсолютно неправомерно, без да има нито участие, нито вина за превозването на

 

бежанци на територията на Гърция, съобщава "Марица". Протестът е насрочен за вторник, 12 октомври, от 9.30 часа, когато там ще се гледа делото за екстрадиция на Тошко Тодоров в Гърция, където е било засечено незаконно превозване на хора.

Семейството на Тошко Тодоров иска делото за трафика на хора да се гледа в България, а не в Гърция, тъй като категорично  задържаният няма нищо общо със случая с мигрантите.

Подписката за протеста  върви във фейсбук и набира много голяма подкрепа. Приятели пишат, че ще подкрепят семейството в този труден момент и ще се борят заедно за справедливост.

Мъжът е задържан преди няколко дни, неговата история е истинска драма, която хвърли  в шок и задържания, и семейството му, както и хората от родното му село Столетово, където той живее с жена си и дъщеря си.

Както „Марица“ писа Машора е обвинен в Гърция, затова, че с кемпера си е превозвал бежанци там.

 

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker