Приятелите правят жива верига, за да спрат екстрадицията на Машора в Гърция
Шрифт Larger Font Smaller Font
Четвъртък, 14 Октомври 2021 09:59

Приятели и колеги на Тошко Тодоров - Машора от Столетово обявиха, че няма да допуснат той да бъде екстрадиран в Гърция. Днес десетки се събраха на протест пред Съдебната палата, за да искат 64-годишния мъж от Столетово да бъде пуснат от ареста. Магистратите от Апелативния съд промениха мярката за неотклонение на Машора от "задържане под стража" в "домашен арест". Представителят на държавното обвинение, както и адвокатът на 64-годишния поискаха по-лека мярка, а съдебният състав уважи искането.

Така Тодоров ще може да се прибере вкъщи. На 28 октомври обаче го очаква следващо изпитание. Тогава в Окръжния съд ще се гледа искането за екстрадиция във връзка със случая с трафик на бежанци. Делото бе отложено, заради неясноти и се очаква в края на месеца магистратите да се произнесат по искането, свързано с европейската заповед за арест на Машора.



Приятелите на Машора за екстрадицията: Ще правим жива верига, ако трябва!
"Това е един голям абсурд, едно голямо недоразумение. Ако трябва ще правим жива верига, но няма да допуснем Тошко да бъде предаден на гръцките власти. Не може така да се постъпва с невинен човек. Машора е невинен", коментираха събралите се в подкрепа на мъжа от Столетово.



 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker