Трима бивши служители на "Арсенал" - Казаналък са в ареста
Шрифт Larger Font Smaller Font
Сряда, 20 Октомври 2021 07:04

Апелативен съд – Пловдив потвърди взетата от Окръжен съд - Стара Загора мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо всеки един от тримата бивши служители на „Арсенал“ АД – Казанлък.
Съдът прецени, че правилно Окръжен съд – Стара Загора е приел, че от доказателствата по досъдебното производство, може да се направи обосновано предположение, че обвиняемите са съпричастни  към деянията за които са привлечени  към наказателна  отговорност.
Касае се за престъпления, за които законодателят е предвидил наказание лишаване от свобода.
В мотивите си Апелативен съд – Пловдив приема, че като се вземе предвид обстоятелството за вменената деятелност, броят на деянията, разнородният характер на обществените отношения, които се засягат с тях, периодът на извършване, съучастието на обвиняемите, обоснован е изводът на Окръжен съд – Стара Загора, че се касае за деяния с висока степен на обществена опасност и е налице реална опасност обвиняемите да извършат престъпление. Налице е и такава да се укрият с оглед факта, че и тримата са чужди граждани и многократно са напускали пределите на страната.
Определението на Апелативен съд – Пловдив и окончателно.




ЗАБЕЛЕЖКА: Съгласно чл. 16 от НПК обвиняемият се счита за НЕВИНЕН до завършване на наказателното производство с влязла в сила присъда.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker