Деян Дойнов с награда по случай Деня на народния будител
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 01 Ноември 2021 17:15

В днешния празничен ден на народните будители кметът на Сопот Деян Дойнов получи  признание от Съюза  на българските писатели.
Това за мен е голяма чест и признание, заяви Дойнов.  Той допълни, че

 

това е  мотив за него и за неговия екип да продължи да се развива община Сопот като дом на класическата и съвременна българска литература, посочи Дойнов. Ето какво каза още той:
"Ние, сопотненци, сме закърмени с Вазовото слово, изпитваме дълбоко уважение към големите имена на съвременната българска литература, но гледаме и напред и търсим младите таланти, които сега са тръгнали по своя път.
Тази грамота ми дава увереност, че сме на прав път, че работата ни дава резултати и че имаме верни съюзници в това начинание.
Вазовият род е емблемата на Сопот, но има и други видни сопотненци, които са оставили ярка следа в българската култура. Тази година, макар и насред пандемия, ние подпомогнахме издаването на книга за делото на Архимандрит Кирил Нектариев - един от най бележитите дарители на България.
Вазовите тържества и връчването на Националната Вазова награда за литература не са празници само на Сопот, те са национални празници, чиято цел е да отвори вратите и да даде път на словото и качествената литература към всеки български дом.
Сърдечно благодаря за тази грамота, която е не само за мен, а и за всички сопотненци!"

 

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker