Областна администрация искат ясни указания от ЦИК за изборите на 14 ноември
Шрифт Larger Font Smaller Font
Вторник, 02 Ноември 2021 06:43

Ще бъде отправено питане към ЦИК как да се процедира с членове на СИК и избиратели, които имат температура над 37 градуса, засечена на входа на изборната секция в деня на вота, стана ясно на среща в Областна администрация с пълния състав на 16 РИК.
Изборите за президент и вицепрезидент и народни представители ще бъдат осъществени в ситуация на пандемия от Ковид-19, затова всички противоепидемични мерки ще бъдат засилени. “Трябва да осигурим правото на всеки да гласува и да опазим здравето на гласоподавателите и членовете на СИК и РИК“, подчерта областният управител Ангел Стоев.
„Подсигурена е регулярна дезинфекция на двете палати на Панаира чрез договор с общинско предприятие“, съобщи главният секретар на Областна администрация Георги Янев. Той уточни, че първата дезинфекция ще бъде направена два часа преди РИК 16 да се нанесе в помещенията. За подвижните СИК, които ще обслужват болните от Ковид-19 и карантинираните, ще бъдат осигурени защитни облекла, шлемове и дезинфектанти. Дезинфектанти и маски със защита FFP2, както и хирургични маски и дезинфектанти ще има за всички членове на секционни избирателни комисии.
От областна управа съобщиха, че храната и напитките в палатите ще бъдат от вендинг автомати, като в близост ще има микровълнови печки за стопляне на храната.
Обученията на членовете на СИК ще бъдат проведени онлайн, с оглед максимална защита от заболяване. Те ще бъдат осъществени във вторник, сряда и четвъртък в диапазона 18-19:30, като ще могат да бъдат гледани и на запис.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker