Рейнджъри от 61-ва Стрямска бригада пазят границата с Гърция от мигранти
Шрифт Larger Font Smaller Font
Сряда, 10 Ноември 2021 20:32

Продължава операция „Самостоятелен страж” за охраната на държавната ни граница. Два батальона и 20 единици техника от 61-ва Стрямска бригада осъществяват дейности на границата на България с

Република Гърция. Основен принос за отличната координация  между военнослужещите от  съединението от Карлово и органите на МВР  има главният координатор на 61-ва механизирана бригада майор Дончо Баев – заместник-командир по логистичното осигуряване на 2-ри механизиран батальон, потвърдиха от бригадата.

В операцията  участват военнослужещи от 2-ри механизиран батальон и от батальона за логистично осигуряване на 61-ва Стрямска механизирана бригада.



Операцията е срещу безконтролното навлизане на мигранти в района на държавната граница. Тя се осъществява съвместно с органите на МВР, за този район отговаря РДГП - Смолян.


Задачите, които изпълняват военнослужещите от бригадата, са провеждане на автопатрули и пеши патрули, организиране на наблюдателни постове, секретни постове и постове за охрана и отбрана на обекти в дълбочина на граничната зона. Всички дейности се осъществяват съвместно и със задължителното присъствие на служители на Главна дирекция „Гранична полиция“. /marica.bg

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker