В деня на изборите бащи ще водят децата си на риболов
Шрифт Larger Font Smaller Font
Петък, 12 Ноември 2021 19:56

Деца  и бащи избират да бъдат заедно в годината на изборите, а най-вече в изборния ден на 14 ноември, когато подаваме своя глас за президент и народни представители. Бащите да прекарат следобеда в неделя заедно със своите деца, и то на риболов на язовир „Климент“,  предлага Семейният център „По-добре заедно“ в Карлово. Кампанията „Бъди баща“ върви от началото на седмицата, традиционно в света втората седмица на ноември е посветена на родителя от силния пол.

В Карлово кампанията е под надслов „В годината на избори избери да бъдеш с детето си!“

От Семеен център „По-добре заедно“ вече раздадоха плакати на кампанията „Бъди баща!“ на всички детски градини в Карлово, Баня, Дъбене, Войнягово, Климент и на медиатора в Розино. Идеята е да се  проведат беседи по темата за важната роля на бащата в семейството - за това включва ли се тате в отглеждането на децата, в домакинската работа, във възпитанието и образованието на децата, какво обичат децата да правят с татковците си, къде ходят заедно.

В следобедния ден на изборите ще се проведе  и инициативата „На риболов с татко“ на язовира в село Климент, за да направят бащите най-добрия избор  - да бъдат с децата си.

Семейният център продължава работата си за изграждане родителски умения на семейства с деца 0-6 години по проект „Силата е в НАС (новите активни семейства) и общността“, подкрепен от Фондация Лале и Фондация ОУК, съобщи Цветина Захарлиева, ръководител на Младежкия информационен център в Карлово.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker