В Столетово честваха 190 години от рождението на ген. Николай Столетов
Шрифт Larger Font Smaller Font
Неделя, 14 Ноември 2021 16:02

На 14 ноември т.г. се навършват 190 години от рождението на ген. Николай Григориевич Столетов. В навечерието на бележитата годишнина в ранния следобед деца от Столетово поднесоха цветя пред бюст-паметника на командира на българското опълчение в Руско-турската освободителна война, който е и патрон на карловското Столетово.

На събитието присъстваха кметът на селото – Мирослав Колев, както и представители на НЧ „Христо Ботев – 1928 г.“. Събитието уважи и общинският съветник и председател на ВМРО-Карлово Светлозар Янков.

Кметът на Столетово сподели, че предвид въведените ограничителни мерки във връзка с пандемията от Covid-19, не са успели да реализират първоначално плануваното тържествено честване на годишнината. Въпреки това, Колев смята, че с този си жест, макар и символично, столетовци засвидетелстват почитта си към своя патрон.

Припомняме, че под знака на 190-годишнината от рождението на ген. Столетов, тази година бе проведен и традиционният фолклорен празник на селото – „Столетово пее и танцува 2021“.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker