Съдът и ОИК-Карлово: Иван Хаджийски е общински съветник
Шрифт Larger Font Smaller Font
Петък, 26 Ноември 2021 13:55

 

Общинската избирателна комисия в Карлово взе ново решение относно сигнал, свързан с общинския съветник от БСП Иван Хаджийски. ОИК отказа да отстрани Иван Хаджийски като общински съветник на базата на решение на

Върховния административен съд.

 

Преди близо година и половина, на 15 май 2020 година, в ОИК Карлово, постъпва сигнал от Кирил Павлов Панчев за това, че Иван Хаджийски е избран неправомерно за общински съветник през октомври 2019 г. Нарушението било, че Хаджийски е член на Съвета на директорите на публично-частното дружество „Спортен комплекс Баня“ АД и в него представлява община Карлово.

Хаджийски обаче представи пред ОИК-Карлово и пред съда доказателства и документи, че е спазил закона и е напуснал поста в Съвета на директорите преди избора му за общински съветник.

След решението на ВАС Общинската избирателна комисия проведе ново заседание, на което преразгледа сигнала, подаден от Кирил Панчев и взе решение, с което отказва да прекрати правомощията на Иван Хаджийски като общински съветник.

Решението е от 25 октомври, а точно месец по-късно, на 25 ноември Иван Хаджийски вече участва в редовното заседание на Карловския общински съвет като общински съветник от коалиция „БСП за България“.

Иван Хаджийски е председател на настоятелството на читалище „Васил Левски“ в Карлово, той е избиран за общински съветник и в предишни мандати.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker