Корнелия Нинова: ВМЗ-Сопот и КИНТЕКС трябва да бъдат оздравени
Шрифт Larger Font Smaller Font
Вторник, 21 Декември 2021 13:28

Държавните заводи и дружества, каквито са ВМЗ „Сопот“ и „Кинтекс“,  да бъдат оздравени, да имат работа и хората да имат редовно заплащане. Втората част от работата в т.нар. военно-промишлен комплекс е Междуведомствената комисия, която дава разрешителните и всички документи за търговия с оръжия и стоки с двойна употреба. Това заяви вицепремиерът, министър на икономиката и индустрията, и лидер на БСП Корнелия Нинова в предаването „Още от деня“ по БНТ.

По думите й това са две различни направления на работата на министерството – едното е оздравяване на държавните предприятия, другото е стриктен български и международен контрол, за да не се допуска и най-малък елемент от сделка, която да буди съмнения и в България, и в нашите международни партньори, че се прави нещо нередно“, подчерта вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията.

„След скандала с Държавна консолидационна компания започнаха проверки. Днес написах писмо до прокуратурата и до КПКОНПИ. Помолих за информация докъде са стигнали тези проверки, има ли образувано досъдебно производство, срещу кого, със съмнения за какво престъпление. Когато получа отговорите от институциите, които в момента разследват случая с ДКК, също ще го изнеса публично“, коментира още вицепремиерът Нинова.

В предаването „Още от деня“ Корнелия Нинова коментира и случая с акциите на Пловдивския панаир: „Като министър на икономиката и индустрията съм длъжна да защитя държавния интерес. Има едно решение на Общинския съвет на Варна преди това за прехвърлянето на акциите, в което се казва, че Община Варна решава да ги прехвърли на държавата. И затова, защитавайки интересите на държавата, си позволих да поискам от областния управител на Варна да върне сделката и да спре вписването в Агенцията по вписванията, докато не се изясни този случай. Държавата е готова да си

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker