Карловката Лолита Николова с впечатляваща изложба от свои картини в Бухаловия хан
Шрифт Larger Font Smaller Font
Четвъртък, 23 Декември 2021 10:10

Карловката  проф. Лолита Николова подреди самостоятелната изложба  от картини в Бухаловия хан в родния си град.  Това е нейната първа експозиция в Карлово, тя показва Лолита Николова  в ново амплоа – на интересна, талантлива  и уверена художничка. Изложбата е под наслов „Без граници. Абстрактни асоциации“ .Карловка нарисува планините край Солт лейк сити и ги показа в изложба СНИМКИНовиниИнформация

В картините си Лолита Николова  наистина показва асоциации без граници – в абстрактни творби тя изобразява археологията – нейната първа специалност, на която  е предана докрай, планините на Юта, САЩ, карловските къщи. Това са емоционални рефлексии, родени от света, който ме заобикаля,  сподели за „Марица“ авторката. Това са картини, вдъхновени от природата и градската среда в  Солт Лейк Сити, където Лолита Николова живя и работи няколко години и където създаде Международен институт по антропология, както и  от родното Карлово, в което се завърна преди година.

Карловка нарисува планините край Солт лейк сити и ги показа в изложба СНИМКИНовиниИнформация


Изложбата на Лолита Николова е една прекрасна изненада за мен,  призна  на вернисажа художникът Димитър Бакърджиев, уредник на Общинската художествена галерия.  Познаваме авторката на тези картини като изключително креативна личност, с много идеи и с различни интереси и начинания в културната и образователната сфера, които тя успешно реализира, допълни Бакърджиев.

Като дъщеря на известния карловски художник Петър Николов  Лолита Николова  носи в гените си таланта и емоцията на творец, но тя има свой почерк и свое отношение към  света, който изобразява.



Изложбата ще остане в подредена в Бухаловия хан до 10 януари.

карловололита николоваизложбабухаловия хансолт лейк сили"без граници. абстрактни асоц

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker