Официално: Откриха гишето за регистрация на автомобили в Карлово
Шрифт Larger Font Smaller Font
Вторник, 03 Май 2022 15:37

Днес официално бе открито гише за регистрация на автомобили в Карлово. Новите собственици  от Подбалкана вече няма да пътуват до Пловдив, за да вземат номера на колите си. От днес те ползват  услугите на специално създадено гише в Районното управление на полицията в Карлово. Така гражданите ще пестят време, пътни разходи и енергия. Гишето вече работи с пълно работно време от 8 до 12 часа и от 13 до 16 часа, а днес, в първия работен ден, до 14.00 часа над 30 граждани от Карловска  и Сопотската община се възползваха от новата услуга.
Възстановяването на регистрацията и пререгистрацията на автомобили в Карлово е по инициатива на началника на полицейското управление главен инспектор Сълко Литов след настояване  на граждани от Подбалкана от Калофер до Клисура, обяви комисар Костадин Костов, началник на отдел „Охранителна полиция“ в ОблД МВР – Пловдив.
Разкриването на тази услуга става много наложително след като районът се обособи като място за търговия с камиони и лекотоварни автомобили. Десетки са автосалоните и автокъщите в района на Карлово и Сопот , а в голямата си част  тази търговия се превърна в семеен бизнес за местните хора, подчерта главен инспектор Сълко Литов.
В двете подбалкански общини живеят около 64 хиляди души и че това население е една десета от населението на Пловдивска област.  Като се има предвид, че около 80 000 хиляди души годишно търсят услугите на КАТ-Пловдив за регистрация, пререгистрация, поставяне и сваляне на транзитни табели, може да се очаква, че броят на гражданите, които ще посещават новото гише в Карлово ще бъде пропорционален на тези числа, коментира главен инспектор Йордан Милушев, началник на сектор Пътна полиция в ОблДМВР.
над 64 хиляди души, новото гише може да обслужва всички граждани от Пловдивска област. Очакванията  са към него да се обръщат хората от главно населените места на север от Пловдив, подчерта комисар Костов.
В Карлово ще извършва регистрация, пререгистрация, поставяне на и сваляне на транзитни табели, изваждане на свидетелство  и на негов дубликат за регистрация на автомобили.

Ежегодно около 77 000-80 000 автомобила преминават през  пътна полиция по различни административни услуги. Около 40 000 от тях са за поставяне на постоянни табели. Около 20 00 за транзитни табели. 45 000 посещават сектора за услуги за прекратяване на регистрацията.   Около една десета от тези автомобили с от Карловска  и Сопотска община.
В Карлово обаче няма се извършват услуги, които налагат идентификация на автомобила.
Гишето, което днес започва да функционира е поставено и посттерминално устройство, за да може гражданите да се разплащат с банкови карти.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker