Народният представител Веска Ненчева с първа реакция за проекта за вилата на Евлоги Георгиев
Шрифт Larger Font Smaller Font
Четвъртък, 05 Май 2022 17:21

Народният представител Веска Ненчева публикува своя позиция относно проекта на община Карлово за реставрация на вилата на Евлоги Георгиев. Ето какво сподели в социални мрежи депутатката от Карлово:

"В качеството ми на председател на #АсоциацияЗаВъзстановяванеНаИсторическиПаметници в Община Карлово, #Карлово, със задоволство споделям информация за желанието на община Карлово да се ангажира с възстановяването на вилата на Евлоги и Христо Георгиеви.

Надяваме се, че този проект, този път ще бъде реализиран, за разлика от предходните ангажименти на общината, които не бяха успешни и това задълбочи агонията на сградата.

След категоричен обществен интерес и подкрепа от страна на карловската общественост, архитектурното бижу, което е общинска собственост се надяваме, че ще има възможност да заживее пълноценен живот.

От 2019г. работата на Асоциацията беше концентрирана върху първия исторически паметник - вилата на братята Евлоги и Христо Георгиеви в Карлово.

На 21 юни 2019 г., Асоциацията организира благотворителна вечер под патронажа на Вицепрезидента на Република България, с подкрепата на Община Карлово, Ротари клуб - Карлово, СУ„ Климент Охридски“.

Благодарим на всички хора, които безрезервно прегърнаха каузата и се включиха в  кампанията “Дар за дарителите“, откликнаха на инициативата и проявиха търпение, за да стартира тази лелеяна мечта за карловци.

Асоциацията ще се включи с набраните средства по банкова сметка и даренията в материали, така ще имаме възможност да продължим своята дейност за възстановяване на други паметници с историческо значение за община Карлово

Веска Ненчева

председател на Асоциация за възстановяване на исторически паметници в община Карлово

5. 05. 2022г."

 

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker