Кметицата на Бегунци разказва историята на землището пред деца от три села
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 09 Май 2022 11:04

Сдружение "Млади, активни, креативни" като Евродеск мултиплaeр за община Карлово организира Еко поход с много  деца, младежи и родители, с който отбеляза Деня на Европа и Европейската година на младежта 2022.

Инициативата се организира съвместно с Кметство Бегунци и с финансовата подкрепа на Евродеск България.

В похода се включиха деца, младежи и родители от карловските села Бегунци, Горни Домлян и Куртово.

Освен, че децата покориха високи върхове, почистиха и местността от отпадъци, които недобросъвестни туристи бяха разхвърляли дори по най-високите места на Еко пътеката .

Екипът на сдружението представи образователни лекции на участниците за важността за опазване на природата чиста, за опазване на природното богатство, а кметът на Бегунци – Мария Таслакова – запозна участниците с важни исторически събития, които са се случвали преди хиляди години в землището на село Бегунци, с инициативи, с които се занимават за развитието на туризма и привличане на гости и туристи по новоизградените Еко пътеки.

Всички участници се показаха като отговорни европейци, пазещи природата чиста и получиха поощрителни награди, осигурени от Сдружение „Млади, активни, креативни“ и Евродеск България.


На 9 май – Деня на Европа ще бъдат засадени дръвчета в трите села, като символ на чистия въздух, от който всички се нуждаем.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker