Посрещаме Царицата на розите на обновения площад "20 юли"
Шрифт Larger Font Smaller Font
Сряда, 11 Май 2022 19:00

Карлово ще посрещне Царицата на розите на площад "20 юли". Празникът на ароматното цвете  ще е на 28 май  и ще е първото събитие  на  обновения център на града.

 

 

Празничните прояви започват още на 20-ти май с конкурс-спектакъла "Царица на Розата Карлово 2022".. На следващия ден в розовите градини край града ще бъде поставено началото на розобера с ритуала "Гюл се рони".

На 27-ми май  площадът става сцена на рок концерта на ВИГ "Кристални души", "Новобранците", Йоана Караколева, международен фолклорен концерт с участието на танцови състави от Молдова и региона, както и нестинари.

На 28-ти май, събота, в  9.00 часа в розовите градини край Карлово с  ритуал "Розобер" ще бъде представено традиционното прибиране на розовия цвят.

Около 10.00 часа  Царица на Розата в Карлово ще направи шествие по ул. Водопад, а на пл."20-ти юли" ще приветства всички жители и гости на града. Вечерта от 20.00 часа ще има концерт на "Прегръдки", квартет "Дестини" и Петя Буюклиева. Празникът ще завърши с илюминации. На 29-ти май от 17.00 часа във Военния клуб жителите и гостите на града ще може да се насладят на бароков концерт.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker