Вдигат още един ритейл парк в Карлово
Шрифт Larger Font Smaller Font
Вторник, 17 Май 2022 11:36

Ритейл парк Карлово“ грейва в южната част на града, големият търговски комплекс ще е на стратегическото кръстовище между околовръстната улица на Карлово „Теофан Райнов“, която свързва

 

града със Сопот, Дъбене и пътя за Пловдив, и една от най-оживените улици - „Ген. Владимир Заимов“.   Локацията е отлична, новият търговски комплекс ще е достъпен от основните пътни артерии на Карлово.
Инвестицията е на  известната карловска фирма „Бамекс 98“ АД, която развива разнообразна дейност – производство на нестандартни елементи, търговия и  др. А ритейл паркът ще бъде разположен на нейния терен. Комплексът  ще се разгърне на  17 224 кв. м.  Застроената площ, в която ще бъдат настанени търговските обекти, ще е 5 720 кв.м.
Край огромното хале ще бъде изграден паркинг за клиентите, той ще побира около 200 автомобила.
За да бъде реализиран този мащабен проект „Бамекс 98“ АД учреди на 1 март тази година едноличното дружество „Ритейл Парк Карлово“ ЕООД.
Община Карлово е издала строително разрешение за изграждането на този обект.
Инвеститорът има за цел изграждане и експлоатация и/или отдаване под наем на търговски комплекс, предназначен за различни търговски обекти, основно за дрехи, обувки и промишлени стоки за домакинства. Очаква се там да се настанят поне десет от най-известните и достъпни марки, които предлагат тези стоки.
Магазините ще бъдат в едноетажна сграда със стоманобетонна конструкция, с покриви и стени от термопанели, с каменна вата. Вътрешното устройство на сградата ще е пригодена за функционалното използване на различни търговски обекти, без да се пресичат потоците от стоки, при зареждане и посетителите на комплекса.

За изграждане на ритейл парка няма необходимост от създаване на нова техническа инфраструктура. Не се предвижда използване на производствени води. Електрозахранването ще се осъществява от „ЕВН България Електроснабдяване“ ЕАД. За присъединяването ще се използват част от съоръженията в трафопоста, собственост на „БАМЕКС – 98“ АД, разположен в съседен имот.
Според източници на „Марица“ в двора на  „Бамекс 98“ АД ще бъде изграден и хипермаркет от веригата Лидл.
„Ритейл парк Карлово“ е вторият такъв обект, който ще се изгражда в Карлово  тази година. През януари започна строителството на първия голям търговски комплекс  в Подбалкана. Той е на изхода от Карлово в посока Сопот близо до Апостоловата гора. Строителството е в напреднала фаза, очаква се обектът да бъде завършен през май. Той  ще бъде с площ от 10 дка. В него ще бъдат разположени 10 търговски обекти на известни европейски вериги като BILLA, PEPCO, lilly, SunSay, БГ скара. Общата стойност на инвестицията там е над 10 млн. лева. В рамките на проекта ще бъде изграден надземен и подземен паркинг с 147 места. Ще бъдат разкрити между 150 и 200 работни места.

Източник: marica.bg

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]

Акцент

Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker