Полиция нахлу в Баня и още три селища
Шрифт Larger Font Smaller Font
Сряда, 18 Май 2022 11:18

Засиленото полицейско присъствие и осъществения активен пътен контрол вчера в град Баня и селата Христо Даново, Розино и Певците се извършиха в рамките на предварително планирана спецакция за обезпечаване

 

на обществения ред и безопасността на движението в населените места от Карловската община.

При провеждането й участваха служители от РУ-Карлово, автопатрули на сектор „Специализирани полицейски сили“ и неговото моторизирано звено „Сигма“, както и пловдивското Зонално жандамерийско управление. В рамките на няколко часа са извършени множество проверки – на 284 лица, 185 МПС, 21 частни адреси и 6 търговски обекта.

С технически средства за употреба на алкохол са изпробвани 45 водачи, а за наркотици – 4. За констатирани редица нарушения на правилата за движение са съставени 24 акта и 77 глоби с фиш. Допълнително са издадени и 51 електронни фишове за регистрирани с камера автомобили, които са се движили със скорост над допустимата. По административен ред са санкционирани и 20 души с нередовни документи за самоличност.

Общо шест предварителни проверки са образувани в резултат на полицейската операция. Пет от тях са за иззети известни количества безакцизни тютюневи изделия в частни имоти в споменатите населени места. В Христо Даново пък е бил установен извършител на кражба на продукти от местен хранителен магазин.

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]

Акцент

Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker