Сопот отново с извънредна сесия, обявена в последния възжможен срок
Шрифт Larger Font Smaller Font
Сряда, 01 Юни 2022 08:23

Извънредно заседание на Общинския съвет се проведе в Сопот на 31 май, вторник. То бе насрочено, за да бъде избран представител на общината в Комисията за изработване на национална аптечна мрежа.

Извънредните сесии елиминират прякото участие на гражданите. Този коментар направи зам.-кметът на Сопот Николай Новаков след края на днешното извънредно заседание на местния парламент. Това е второто такова в рамките на месец. Дори, когато се правиха онлайн, пак бяха извънредни, припомни Новаков.

Старейшините трябваше да изберат представител на Сопот в Комисията за изработването на национална аптечна карта. В хода на дебатите в зала стана ясно, че днес изтича срокът за избор на такъв, указан в писмо на министъра на здравеопазването. В залата се чуха въпроси защо докладната е вкарана в последния възможен момент и кой носи отговорност за това? Чуха се и извинения за забавянето от страна на зам.-председателя на ОбС-Сопот Станислав Стоенчев, който води заседанието днес.

Тази докладна по презумция трябваше да бъде изработена от председателя на ОбС, обясни пред журналисти зам.-кметът Николай Новаков. Общински съвет е органът, който съблюдава здрави, социални услуги и др., именно затова той е и принципал на болницата.

В крайна сметка всички единодушно избраха д-р Стефан Анастасов за представител на Сопот в комисията.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker