МВР закрива полицейския участък в Сопот, кметът пита вярно ли е
Шрифт Larger Font Smaller Font
Сряда, 01 Юни 2022 16:06

МВР ще закрие полицейския участък в Сопот, общината ще остане без надеждно осигуряване на обществения ред. За това алармира кметът на Сопот в писмо до министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, позовавайки се на

 

неофициална информация, с която общината разполага.

До нас достигна информация, че престои закриване на Полицейски участък-Сопот, подразделение на Районно управление на МВР-Карлово, пише кметът на Сопот Деян Дойнов. Той очаква да се изясни достоверността на твърденията за преустановяване на дейността на участъка и пита вътрешния министър също по какъв начин ще се осигури опазването на обществения ред и безопасността на жителите на общината. Писмото е подписано и от 17 общински съветници на Сопот.

Според източници на „Марица“ полицейският участък в Сопот ще бъде преместен в Розино, най-голямото село в Подбалкана. Преди две години след серия ромски сбивания там бе разкрита полицейска приемна. Към момента няма публична информация каква е криминогенната ситуация в Розино, затова пък в социалните мрежи и в профила на община Сопот всяка седмица има информация за вандалски прояви на обществени места в града.

 

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker