Деца почистиха екопътека "Бяла река", ето защо беше акцията
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 06 Юни 2022 10:45

Младежкият център в Карлово отбеляза Световния ден на околната среда (5 юни) с екопоход и почистване на екопътека "Бяла река" край Калофер.
Инициативата бе част от Еразъм+ КА2 проекта на центъра "Изграждаме младите спасители на природата" като в нея освен младежи от Община Карлово се включиха и ученици от клуб "География" на СУ "Св. Паисий Хилендарски" град Златица.
Екопоходът бе организиран със съдействието на Национален парк "Централен Балкан", като експертът в Дирекцията-Даниела Кръстева и отговорникът за района на Калофер-Иван Найденов разказаха на младежите кога е създаден парка, какви са мерките за опазване на природните видове в него и мерките за безопасност на туристите. А, от таблата по пътеката младежите научиха за богатата флора и фауна и биоразнообразието в парка. Младежите получиха от представителите на Националния Парк информационни листовки за вековните букови гори в парка и тениски с призив да продължат с екопоходите.
Младите спасители на природата освен че събираха боклуци по пътеката, лакираха и беседката на бивака в основата на екопътеката, за да се запази по-дълго и повече любители на природата да може да отдъхват там.
Младежите с радост констатираха, че екопътеката е любимо място за разходка на стотици туристи и любители на природата и въпреки огромния поток от хора районът бе изключително чист.
Всички участници в екопохода се върнаха заредени с чист въздух, слънчево настроение и положителни емоции след този страхотен ден, прекаран сред красивата ни природа.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker