Новият директор на ВМЗ подписа увеличение на заплатите с 200 лева
Шрифт Larger Font Smaller Font
Петък, 10 Юни 2022 08:01

Новото ръководството на ВМЗ-Сопот  започна работа. Изпълнителния директор Иван Иванов, председателят на Съвета на директорите Мариан Йовчев и Камен Шаралиев, член на борда се представиха  пред екипа на ВМЗ, синдикалните ръководства и пред медиите. Иван Иванов, който е бивш областен управител на София област и бивш заместник-министър на отбраната, подписа и първия си акт

 

като изпълнителен директор на най-голямото държавно предприятие от военно-промишления комплекс.
В присъствието на другите двама членове на новия борд Мариан Йовчев и Камен Шаралиев, както и на председателите на двете синдикални организации КНСБ и КТ "Подкрепа", той подписа колективен трудов договор.

Новото споразумение предвижда увеличение на индивидуалните заплати на работници и служители с  по 200 лв. на човек и осигуряване на ваучери за храна, също в размер на 200 лв.

Представиха и новият председател на съвета на директорите – Мариан Йовчев, бивш шеф на борда и бивш директор на военния завод  „ТЕРЕМ“, както и третият член на борда – Камен Шаралиев.

Лидерите на двата синдиката Димитър Атанасов от КТ„Подкрепа“ и Елена Петрова от КНСБ изразиха удовлетворение от новия колективен ТД и заявиха, че ще работят заедно с новото ръководство.

С това се слага край на едномесечното напрежение във ВМЗ, което бе породено от внезапната смяна на ръководството.

 

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker