В Сопот стартира конкурс директор на къща-музей "Иван Вазов"
Шрифт Larger Font Smaller Font
Сряда, 22 Юни 2022 13:00

 

Община Сопот стартира процедура за избор на директор на къща-музей „Иван Вазов“. Тя се провежда заради изтичане на мандата на сегашния директор Борислава Петрова. Това съобщи заместник-кметът на Сопот Николай Новаков.

Предстоящият конкурс бе широко огласен

в медиите, администрацията в Сопот обръща внимание на този факт в потвърждение на политиката си за нулева толерантност към корупцията и да избегне спекулации, че конкурсът е нагласен, подчерта Новаков.

 

Само един кандидат обаче подаде заявление до 21 юни, когато бе последният срок за приемане на заявления за участие в конкурса. Това е сегашният директор на къща-музей „Иван Вазов“ Борислава Петрова. Вчера комисията по приемане на документите допусна кандидатката до конкурса.

Тя представя концепция за развитие на музейния обект и ще бъде оценявана от комисия в широк състав – трима представители на администрацията, трима представители на регионални музеи и представители на синдикалните организации на работодателите в музейното дело.

Самият конкурс ще се проведе на 1 юли от 11.00 часа в зала „Хаджи Гьока Павлов“ . На него кандидатът ще трябва да защити концепцията си за развитието на къща-музей „Иван Вазов“, членовете на комисията ще проведат и събеседване.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker