Историческият музей представя две изложби за траките по нашите земи
Шрифт Larger Font Smaller Font
Четвъртък, 23 Юни 2022 19:00

Изложбите „50 години от създаването на Института по тракология“ и „Тракологията и другите науки“ бяха открити на 22 юни в Историческия музей. Заместник-кметът на община Карлово г-н Антон Минев откри

 

изложбите и поздрави Института по тракология за 50 годишния му юбилей.

 

Ръководителят на Института по тракология доц. д-р Иво Топалилов и гл. ас. д-р Ружа Попова представиха изложбите и последните издания на Института.

Гостуването на изложбите се осъществи по инициатива на проф. Валерия Фол и по покана на Историческия музей.

На откриването бяха председателят на Общински съвет -Карлово г-н Доньо Тодоров, директор на дирекция ХСД в община Карлово г-жа Петя Найденова, ученици от СУ „Васил Левски“ с г-жа Даниела Генчева, екипът на Етнографски комплекс „Старинно Карлово“, уредникът в Градската художествена галерия г-н Димитър Бакърджиев,  много граждани, които с интерес разгледаха изложбите и се запознаха с представените научни издания.

Представителите на Института по тракология споделиха, че това е само началото на съвместната работа с община Карлово и музейната институция по проучването, регистрирането, опазването и популяризирането на паметници на тракийската култура не само в България, но и на територията на Карловския регион.


Изложбите ще гостуват в музея до 10 юли 2022 г.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker