Дъжд като потоп!
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 27 Юни 2022 13:50

Лятна буря отнесе върховете и повали клони на десетки дървета в Карлово. След нея днес сутринта  градът осъмна застлан с огромно количество зелена маса. Цял ден работници на община Карлово рязаха и изнасяха зелените отпадъци от площадите, градинките и парковете.

Стихията връхлетя града в неделя вечерта около 18.40 часа.  Бурята продължи само 15-тина минути, дъждът  и силният вятър нахлуха от северозапад. За броени минути улиците  се превърнаха в буйни пълноводни реки, площадите - в препълнени с вода езера.

Най-драматично бе положението  района на гарата. Нивото на водата пред сградата достигна 50-70 см,  коловозите се изгубиха под нея.



Силният вятър изпочупи десетки дървета в парковете  и по улиците.  Най-засегнати се оказаха градинката над общинския пазар, парк „Здраве“ и дърветата по улиците „Освобождение“ и „Васил Левски“.


Големи дървета от вида японска акация  в градинката на общинския пазар станаха на парчета. На косъм оцеля модерна нова сграда,  на сантиметри от нея паднаха преполовени  дървета с височина около 15 метра. Стара липа се стовари върху желязна врата в парк „Здраве“ край инфекциозното отделение на МБАЛ-Карлово.

Бурята вилня не повече от 15 минути, след това дъждът продължи да вали кротко и водата, която се беше събрала по ниските метра в града, бързо се оттече. /marica.bg



Днес  рано сутринта заместник-кметът Антон Минев направи обиколка на града и разпореди разчистването на падналите клони.  Още около 10.00 часа по улиците нямаше следи от бурята - наносите бяха изметени и извозени, улиците бяха изсъхнали. Рязането извозването на падналите клони продължи през целия ден.

Стихията е бушувала само в Карлово. В останалите населени места не е имало вятър, там е валял само напоителен летен дъжд.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker