Синдикатите от ВМЗ отново искат срещат с Нинова, имат проблеми с работата
Шрифт Larger Font Smaller Font
Сряда, 29 Юни 2022 10:46

Синдикатите във ВМЗ - Сопот  алармират за проблеми в предприятието, възникнали след назначаване на новото ръководство.  В писмо до вицепремиера и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова, ръководствата на двата синдиката - секция на КТ "Подкрепа" и Независим синдикат-КНСБ,  пишат, че новият изпълнителен директор отказва да обсъжда с тях проблеми за обезпечаване на производството, а такива вече има. Двата профсъюза във ВМЗ настояват за спешна среща с Корнелия Нинова.Те обясняват, че нямат никакви политически мотиви, освен грижа за работните си места.

Синдикатите съобщават на министър Корнелия Нинова,  че са имали няколко срещи  с изпълнителния директор Иван Иванов, по време на които са искали да обсъждат бъдещето на завода и виждането на ръководството за по-нататъшното му развитие и начин на работа. А  единственото, за което директорът ги е информирал, е социалната политика, която смята да провежда.

На въпросите за развитието на производството и обезпечаването с необходимите материали, отговорът бе, че това не е работа на синдикатите и не е въпрос, който може да се обсъжда с нас, пишат на Корнелия Нинова синдикатите.

„Като синдикални организации, за нас социалната политика е много важна, но на първо място стои въпросът с производството на завода, защото без него такава не може да бъде провеждана. Вече имаме информация от наши членове, че в момента има липса на материали от основното производство, за чиято доставка няма яснота. Това от своя страна ще доведе ВМЗ до невъзможност да изпълнява договорите си, а от там и поемане на неустойки. Нашата основна грижа е запазване на работните места и редовното получаване на достойни трудови възнаграждения“, пишат още двата синдиката.

Новото ръководство с изпълнителен директор Иван Иванов бе назначено на 10 юни. Още в първите минути след назначението му Иван Иванов подписа колективен трудов договор за увеличаване на заплатите с 200 лева на човек и ваучери за храна за 200 лева на месец. /marica.bg/

Снимката е илюстративна

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker