Изпълнитленият директор на ВМЗ Иван Иванов коментира ситуацията в предприятието
Шрифт Larger Font Smaller Font
Сряда, 29 Юни 2022 16:50

Няма напрежение между работниците и ръководството на ВМЗ. Както знаете, аз съм изпълнителен директор от две седмици и за две седмици установих редица сериозни проблеми в завода, които спешно се заех да решавам. Това заяви в отговор на въпроси на вестник „Марица“ изпълнителният директор на ВМЗ ЕАД-Сопот Иван Иванов.

Ето какво каза още изпълнителният директор на ВМЗ-Сопот:

„Твърдя, че през тези две седмици, съм поддържал перфектни отношения с двата синдиката – КТ „Подкрепа“ и КНСБ. Още в първия си работен ден подписах новия Колективен трудов договор, по силата на който заплатите на работниците бяха увеличени с 200 лв. и се предвидиха допълнителни ваучери в размер на 120 лева.

Проведох още в началото опознавателна среща с двата синдиката и започнах да провеждам редовни срещи с ръководствата им – 4 за по-малко от 10 дни.

Последната ни среща с ръководителите на КТ „Подкрепа“ и КНСБ в завода беше на 27 юни, между 15 и 15.45 часа, по време на която ги запознах със състоянието на ВМЗ, производството, както и с мои наблюдения за подобряване на условията на труд за работниците.

Изрично им подчертах, че моите приоритети ще бъдат производството, но и въпросите, свързани с подобряване на условията на труд на работниците. Срещата премина в приятелска атмосфера, колегиално, получих горещи благодарности от ръководителите на двата синдиката.

Ето защо, бях изключително изненадан от поведението на ръководствата на двата синдиката на следващия ден и от полученото от тях писмо. На моята покана за среща г-жа Петрова, ръководител на КНСБ, заяви, че те нямат време за среща с мен.

Винаги към бил отворен за диалог със синдикатите, оценявам тяхната роля и място – както в обществения живот на България, така и като регулатор на трудово-правните взаимоотношения. Ръководителите и на двата синдиката – Димитър Манолов и Пламен Димитров имат моето огромно уважение и обещание за съвместна работа при честни и коректни отношения.

Още веднъж подчертавам, че в отношенията ни със синдикатите във ВМЗ до 28.06.2022 г. не е имало никакво напрежение. Опитът за внасяне на такова обслужва единствено чужди интереси, и може би е свързан безпочвените твърдения на бившия председател на Съвета на директорите Никола Стоянов пред медии, направени ден по-късно, заяви изпълнителният директор на ВМЗ-Сопот Иван Иванов.

Той подчерта, че ще остане винаги верен на принципите си за почтеност, уважение към работниците и честни, и открити отношения.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker