Туристи стягат първия празник на хижа "Свежен"
Шрифт Larger Font Smaller Font
Сряда, 06 Юли 2022 18:24

Близо сто туристи и запалени планинари ще отпразнуват заедно първия празник на хижа „Свежен“. Инициативата е на туристическо дружество „Васил Левски“ – Карлово, което  е собственик на обекта.  Тя стартира преди

 

няколко години, когато дружество реши всяка от неговите хижи да има свой празник. Вече по един ден в годината туристи от цялата страна посрещат старопланинските хижи „Васил Левски“,  Хубавец“, „Балкански рози“ и „Равнец“ на своя празник. За първи ще чества своя празник и хижа „Свежен“.

На 16 юли край нея ще дойдат членове на туристическото дружество „Васил Левски“ – Карлово и от дружествата в Пловдив, Троян, Стара Загора, София, заяви в аванс секретарят на ТД „Васил Левски“ – Карлово Ангел Рунташки.



Начало на туристическия празник ще дадат гайдарите от Калофер начело с кмета на Ботевия град Румен Стоянов.

Поканени са още кметовете на община Брезово Христо Енков и на Свежен Галина Христова.


„Свежен“ е истинска перла в Сърнена средна гора. Тя е от най-посещаваните  хижи в региона, защото  единствената от обектите на ТД „Васил Левски“ до  който се стига освен пеша, и с автомобил. Пътят от Свежен до хижата се взема пеша за около час, а с автомобил за 15-тина минути.

Хижа „Свежен“ разполага с 39 места за нощуване, от които 12 са туристически  легла, а останалите са  хотелска част с ВИП стаи.


 

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker