Потегли Националният туристически поход "По стъпките на Апостола"
Шрифт Larger Font Smaller Font
Сряда, 13 Юли 2022 19:34

Над 200 запалени планинари и туристи участват в тазгодишния Национален поход „По стъпките на Апостола“, който вече тръгна  от Плевен и пристига в Карлово на 18 юли, за да участва в тържествата, посветени на рождената дата на Васил Левски и Празника на града.  80 от участниците тази година са ученици от различни плевенски училища. В похода се включиха и туристи от  Варна, Видин, Никопол, Велико Търново и други градове на страната. Те ще преминат в осем лъча по различни пътеки, по които е бродил из Стара планина Васил Левски. Дългогодишен ръководител на похода е д-р Галина Цветкова от Плевен.

„Стана традиция участници, които са били ученици при първото си включване в похода, да продължават да вървят „По стъпките на Апостола“ вече със своите семейства и да водят малките си деца“, заяви на пресконференция в БТА д-р Цветкова.

И тази година походниците ще бъдат облечени в  тениски с лика на Апостола. В старопланинските хижи, където ще отсядат след дългите преходи през деня, ще имат вечери, посветени на Васил Левски.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker