Еко герои действат активно в населените места на Община Карлово
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 25 Юли 2022 06:50

Сдружение „Млади, активни, креативни“ стартира Еко информационни кампании в няколко населени места в Община Карлово по проект „Еко герои в действие“. В прохладния парк на село Горни Домлян се проведе първото еко събитие с деца, младежи и техните родители. Чрез дискусия организаторите провокираха участниците да си направят равносметка с какви ежедневни действия оказват негативно влияние на околната среда без дори да се замислят. Следващото предизвикателство към участниците беше да предложат зелени решение за справяне с ежедневното замърсяване, които са лесно приложими и всеки може да ги спазва. Много от присъстващите споделиха, че вече са заменили пластмасовите шишета за вода с шишета за многократна употреба и винаги използват чанти от плат, когато пазаруват, за да избегнат неразградимите найлонови торбички. Разбира се, екипът на сдружението беше подготвил екологични подаръци за всички, за да ги насърчи да продължават да мислят и действат еко – красиви пазарски чанти от плат и метални чаши, които да използват в своето ежедневие.
Организаторите предизвикаха децата и младежите да бъдат „Зелените полицаи“ в къщи и да следят своите родители, братя и сестри дали спират водата, докато си мият зъбите, дали загасят лампите, когато излизат от стаята, дали си изхвърлят отпадъците на предназначените за това места. Грешните действия да наказват с черни точки, а черните точки да бъдат откупвани от „нарушителите“ с вкусни награди. Така взаимното контролиране ще доведе до разумно и екологично поведение сред всички.
По проекта предстоят интересни събития, като „Базари за намиране на съкровища“, модни ревюта и изненади. За повече информация, следете сайта на сдружението тук.
Проектът „Еко герои в действие“ се осъществява с финансовата подкрепа на „Виваком грант“. Сдружение „Млади, активни, креативни“ е сред 13-те финалисти, които бяха отличени сред 270 проекта.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker